ŠRAIEROVI
Domů
Zdeněk
Dana
Vašek
Zuzka
Rodokmen
Aplikace
Recepty
Foto
Software
Info
recept
Okurkový salát
Studená kuchyně
uvařil Zdeněk Šraier
na hrubém struhadle nastrouhej oloupané salátové okurky
v půllitrovém hrnku připrav nálev:
1 mega vrchovatá lžíce moučkového cukru na 1 okurku
1 lžíce octa pro každou lžíci moučkového cukru
osol špetkou soli
případně opepři
za míchání pomalu doplň vodou, aby se cukr rozpustil
uvedené množství je podle surovin
příprava asi 15 minut
Použité ingredience:
Cukr moučkový - viz. text
Ocet - viz. text
Okurka salátová - dle potřeby
je lepší okurka polní než okurka hadovka
Pepř - dle potřeby
Sůl - dle potřeby