ŠRAIEROVI
Domů
Zdeněk
Dana
Vašek
Zuzka
Rodokmen
Aplikace
Recepty
Foto
Software
Info
recept
Cacíky
Studená kuchyně
uvařil Zdeněk Šraier
na jemném struhadle nastrouhej salátové okurky
důkladně vymačkej z okurek vodu
- z ní můžeš osolením připravit chutný okurkový juice
osol špetkou soli
posyp sušeným granulovaným česnekem
přidej jogurt
přidej zakysanou smetanu
důkladně promíchej a dej chladit
uvedené množství je podle surovin
příprava asi 15 minut
Použité ingredience:
Česnek sušený - 2 lžíce
Jogurt selský - 500 g na 2 okurky
Okurka salátová - dle potřeby
je lepší okurka polní než okurka hadovka
Smetana zakysaná 16% - 200 g na 2 okurky
Sůl - dle potřeby