ŠRAIEROVI
Domů
Zdeněk
Dana
Vašek
Zuzka
Rodokmen
Aplikace
Recepty
Foto
Software
Info
recept
Rajčatový salát
Studená kuchyně
uvařil Zdeněk Šraier
rajčata na krájej poloviny čtvrtek
cibuli nakrájej na drobno
zakápni trochou olivového oleje a promíchej
v půllitrovém hrnku připrav nálev:
1 mega vrchovatá lžíce moučkového cukru na 3 rajčata
1 lžíce octa pro každou lžíci moučkového cukru
osol špetkou soli
případně opepři
za míchání pomalu doplň vodou, aby se cukr rozpustil
uvedené množství je podle surovin
příprava asi 15 minut
Použité ingredience:
Cibule - 1 cibule na 5 rajčat
Cukr moučkový - viz. text
Ocet - viz. text
Olej olivový - 1 lžíce na 5 rajčat
Pepř - dle potřeby
Rajčata - dle potřeby
Sůl - dle potřeby