recept

Hrochovy halušky

Teplé jídlo

Zpět na recepty

uvařil Zdeněk Šraier

  • osol asi 1.5 litru vody a dej ji do hrnce vařit
  • nakrájej slaninu na malé kostičky a dej je na sucho nebo trochou sádla smažit v hlubší pánvi nebo v kastrolu
  • až se začne vařit voda, nasyp do ní celé balení bramborových noků. Noky jsou hotové, když asi po 2 minutách varu vyplavou na hladinu
  • zceď noky a přihoď je ke slanině. Vypni ohřev slaniny a důkladně promíchej. Ze sterilovaného zelí vymačkej nálev a zamíchej ho do noků se slaninou
uvedené množství je pro 2-3 lidi
příprava asi 10 minut

Použité ingredience:

Bramborové noky malé - 1 balení 500g
Slanina - 150g
lze nahradit dvěma špekáčky nebo hrstí škvarků
Sterilované zelí sklenice - 1 sklenice 0.7 l