recept

Rajčatový salát

Studená kuchyně

Zpět na recepty

uvařil Zdeněk Šraier

  • rajčata na krájej poloviny čtvrtek
  • cibuli nakrájej na drobno
  • zakápni trochou olivového oleje a promíchej
  • v půllitrovém hrnku připrav nálev:
    • 1 mega vrchovatá lžíce moučkového cukru na 3 rajčata
    • 1 lžíce octa pro každou lžíci moučkového cukru
    • osol špetkou soli
    • případně opepři
    • za míchání pomalu doplň vodou, aby se cukr rozpustil
uvedené množství je podle surovin
příprava asi 15 minut

Použité ingredience:

Cibule - 1 cibule na 5 rajčat
Cukr moučkový - viz. text
Ocet - viz. text
Olej olivový - 1 lžíce na 5 rajčat
Pepř - dle potřeby
Rajčata - dle potřeby
Sůl - dle potřeby